Hemşerimiz Lütfi Elvan 65’inci Hükümet’te Kalkınma Bakanı Oldu

Hemşerimiz Sayın Lütfi ELVAN, 65’nci Hükümet´te Kalkınma Bakanı oldu.

Sayın Lütfi ELVAN´ı, yeniden bakanlık görevine atanmasından dolayı tebrik ediyor, görevinde sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz.

Sayın Lütfi ELVAN´ın Özgeçmişi:

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962´de Karaman Ermenek´te doğdu. Baba adı A. Nuri, anne adı Samiye´dir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı;

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere´de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD´de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.

Etibank´ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT´de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerinde bulundu.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Elvan evli ve 2 çocuk babasıdır.

ERÇEV 24 Mayıs 2016