YARDIM ve ETKİNLİKLER

YÜKSEK ÖĞRENİM BURSLARI

ERÇEV, olanakları nispetinde, burs koşullarını yerine getiren her ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermeyi hedeflemektedir. Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfının kurulduğundan bu yana vermiş olduğu burs sayısı aşağıdadır.

YIL SAYI      YIL SAYI      YIL SAYI      YIL SAYI
1999-2000    25 2004-2005  147 2009-2010  183 2014-2015 211

2000-2001    50 2005-2006  190 2010-2011  202 2015-2016 214

2001-2002    75 2006-2007  192 2011-2012  219 2016-2017 215

2002-2003    82 2007-2008  225 2012-2013  197  2017-2018  250

2003-2004  115 2008-2009  197 2013-2014  213

Burs her öğrenciye sürekli ve düzenli olarak 8 ay boyunca verilmektedir. Ayda 50 lira ile başlayan burslar yıllara göre artmıştır. 2009 yılında aylık 100,00 TL olarak belirlenen burs, Eylül 2014´de aylık 125 TL, Ekim 2017´de de aylık 150 TL olarak belirlenmiştir.

DİL BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

ERÇEV her yıl mayıs başında Balgusan´da yapılan Dil Bayramı etkinliklerine, Yönetim Kurulu Üyeleri ve isteyen Mütevellilerle birlikte katılır. Dil Bayramı etkinliklerinde vakfı temsil eder, gerektiğinde etkinliklere katkı sağlar. Bu vesile ile üyeler baharın güzelliğini Ermenek coğrafyasında (Tekeçatı, Zeyve Pazarı, Baraj çevresi, Ermenek Pazarı, yöresel alışveriş ve harika Taşeli manzarası vb.) doyasıya yaşar. Bu gezilerde değerli kurucu üyemiz Ahmet Esin bol bol yörenin resimlerini yerel gazetelerde ve diğer yayınlarda basılmasına vesile olduğunu hatırlamakta fayda var.

OKUL ZİYARETLERİ

ERÇEV her yıl Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ermenek´e gittiklerinde yöredeki okulları da fırsat yaratarak ziyaret ederler. Ziyaretlerinde okulların eksiklerini tespit ederek İstanbul´a döndüklerinde bu eksiklikleri masaya yatırarak nasıl gidereceklerini tartışırlar. Yapabileceklerini de hemen yaparlar.

ERÇEVİN TANITILMASI

ERÇEV´in tanıtılmasında en büyük katkıyı yapanlardan biri şüphesiz Yeşil Ermenek Gazetesi´dir. Gazetenin sahibi Sayın Mustafa Şenol´a çok teşekkür ederiz. Vakıf çalışmaları üyelerimize ve hemşehrilerimize Vakfın Web Sitesi (www.ercevvakfi.com.tr) aracılığı ile duyurulmaktadır. Erçev Yönetim Kurulu ve üyelleri Dil Bayramı ve Sıla Festivali etkinlikleri için Ermenek´te bulundukları süre içerisinde, vakfın tanıtımı ve yörenin ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla toplantılar düzenlemektedir.

SILA FESTİVALİ

Taşeli yöresi ve Ermenek´in tanıtımı, hemşehrilerimizin birlikteliği ve sıla hasretlerini gidermesi amacıyla her yıl düzenlenen Ermenek Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali´ne, ERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı ve fırsat yaratabilen yönetici ve üyeleriyle katılır. Festivalin organizasyonuna ve etkinliklere maddi ve manevi katkıda bulunur. Her yıl festival kapsamında fakir 70-80 çocuğumuz kıyafet ve altınları dahil Vakfımızca sünnetleri yaptırılmaktadır.

TEŞEKKÜR VE ANMA GÜNLERİ

ERÇEV, yöremizde dünyaya gelmiş, geçmişte ve günümüzde ülkemiz ve yöremize önemli katkıda bulunmuş olan kişileri onurlandırmak, katkılarından dolayı teşekkür etmek amacıyla şükran ve anma günleri düzenlemektedir. ERÇEV Sayın Ahmet KELEŞOĞLU´na ülkemize, Ermenek´e ve Vakfımıza olan destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunulmuştur. Yöremizin yetiştirdiği değerli şairlerimiz Ahmet Tufan Şentürk ve Mehmet Çınarlı 2006 ve 2007 yıllarında Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde vakfımızın düzenlediği etkinlikler ile anılmıştır.

ERMENEK VE TAŞELİ GÜNLERİ

Vakfımızın özellikle İstanbul´da yaşayan hemşehrilerimizin biraraya gelmesini, tanışıp kaynaşmasını ve hep birlikte eğlenmesini amaçlayan gece, piknik ve geziler düzenlemektedir. Bostancı’da aldığı Vakıf Merkezin de ise çok amaçlı toplantılar, kurslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

YARDIMLAR

Okullarımıza ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, vakfımızın tespitleri ve gelen talepler doğrultusunda her yıl eğitim ve öğretim yılı başlarında düzenli olarak kırtasiye ve kitap yardımı ile donanım yardımları yapmaktadır. Özellikle kırtasiye yardımlarını sağlayan Keskin Kolor’a teşekkür ederiz. Resmi kurumların çeşitli ihtiyaçları için gelen talepler değerlendirilerek vakıfımız ve üyelerimizin şahsi katkıları ile destek verilmiş ve olanaklar ölçüsünde verilmeye devam edilmektedir.